Tuesday, July 31, 2012

Dia yg Pelik

aku pelik betol la dgn sorang girl nih... aku taktaw ape yg die nak drpd aku.. aku boleh terima kalau die betol betol ikhlas nak kawan ngan aku.. tapi aku takot kalau ade niat lain jer.. ( maaf lah sahabat, saya memang meragui keikhlasan awak )... mane tak nye, aku tak pernah kenal die dan aku tak pernah face to face dgn die.. die kenal aku pon sbb pakwe die... tp seriously, kalau setakat kawan ngan aku just nak taw pergerakan pakwe die rasenye baik tak payah sebab aku malas dah nak masuk campur..hal korang, korang settle lah sendiri..aku dah penat..

Some days ago, die text aku merayu rayu cakap pakwe die dah abaikan die and die suruh aku jauhkan diri drpd pakwe die.. mungkin die rase akulah penyebab dorang bermasalah... Fine! aku dah lost contact ngan pakwe die.. nak jeles apenye?? kawan je pon.. bukannye aku ade hati ngan pakwe die tuh.. Ya Allah, takde ciri ciri yang aku nak la weyh, aku tak suke orang yg garang macam tuh ( sorry if terase, tp bende betol kan?? ).. so, you can keep him lah.. sampaikan die suruh aku bagitaw die kalau kalau pakwe die contact aku lagi.. aku berjanji jela time tu kalau pakwe die still contact aku, aku akan report kat die.. tapi lantak pakwe die lah nak contact aku ke tak.. yg penting aku memang dah malas nak layan dah, sbb tu pakwe die call, aku berat hati jer nak angkat, and sebolehnye aku takkan angkat, cause teringat janji aku ngan si dia tuh.. 

janji tetap janji..


and then, after kejadian tuh, die ade text aku lagi, tanye aku kat mane, then aku tanye kenape die tanye aku kat mane, tak pulak die reply.. memang pelik giler ah, orang yg kite tak kenal, tetibe tanpe sebab tanye kite kat mane and then she gave no respond when i asked her... felt like,, oh,bile ko tanye aku jawab, tapi tang aku tanye ko pulak taknak jawab.. Fine!! ... maybe sebenarnye die nak jejak pakwe die kot..almaklumkah, pakwe orang business, mesti ke situ ke sini, so risau la die, kot kot aku tengah berdating dgn pakwe die.. tapi memang perlu untuk die risau, sbb tu kan pakwe die... it shows that she's really care about her boyfriend..  baguslah, nanti die takde la nak cari lain... 

until now, masih lagi die text aku wish happy ramadhan, good morning and good night.. weyh, good night weyh.. tak penah penah BFF aku text semata mata nak cakap GOOD NIGHT sepatah jer... inikan orang yg aku tak kenal, boleh pulak macam nih.. i'm wondering lah.. pagi pagi aku belom bangun lagi dah text aku GOOD MORNING... memang patotlah aku pelik... ade jugak die text tanye khabar ngan buat ape.. lepas je kejadian yang aku jawab soalan die tapi die tak jawab aku, aku terus dah malas nak reply her text... lantak la die nak cakap aku sombong ke ape, janji aku tak kacau hidop die... die nak taw ape lagi, aku dah tak contact ngan pakwe die dah pon...

straightforward jelah...




2 comments:

  1. elley huda nih.. name pon blog.. mmg patot la luah perasaan kt sini...

    ReplyDelete