Sunday, March 10, 2013

Jom Heboh - Terengganu

Assalamualaikum dan Selamat Pagi... 

Aduh,, my legs feel like broken into pieces (ceh, bajet kaki sama macam pinggan pulak)... Baru balik Jom Heboh kot.. Malam ni penutup, so ade la konsert, aku sempat dengar Hattan nyanyi jer. Aku pon taktaw sangat actually ghetis mane yang datang Terengganu nih.. Macam semua yg biase biase jer, kalau tak mesti lar ramai yg tak berganjak dari depan stage tuh. But what I can see is people just ignoring the concert and keep on walking towards the booths on the street for buying the 10 ringgit Malaysia of goody bags. Tapi ade je yang duduk dan berdiri tengok the concert tuh. Tapi lagi ramai yang not interested toward the concerts... HAHAHA (gelak jahat)..

Ingat nak la jugak beli something but nothing interesting la. Tinggal booth Lipton, Sunsilk ngan Ribena je yang ade.. Har, Fernleaf lagi satu.. Aku takde anak lagi nak beli susu tepung tuh.. Booth lain tinggal khemah ngan signboard jer.. Takpela, tak dapat beli barang pon, at least if someone ask me, pegi jom heboh tak?? so that i can answer proudly, Pegi!! ramai giler orang weyh.. Cepat betol barang habes, aku dapat sampah jer, kotak yang depa dah buang.. haha.. bangga la jugak.. boleh berlagak sikit sikit. Sebab bukan semua orang pergi kan, ngan keadaan crowded macam tuh, tak ramai yang suka.. Tapi lagi ramai yg suke..

suasana jom heboh..

Pulau Warisan...
On the way balik, the rest of my body macam nak cramp, penat sebab First day kawad pagi tadi setelah dua bulan tak kawad. Kalau tak, takdela penat kot. Azzi pulak nak pegi makan, perut aku macam dah full sebab petang tadi dah makan nasi kat cafe. Furthermore, I had a sore throat. tak selesa nak makan. tu yang takde selera, kalau tak, ape orang bagi, aku terima dengan kedua dua tapak tangan aku nih.. hehe..

Then sampai la kat satu restoran nih... Name Restoran biarla rahsia, takot nanti korang semua pegi Ushar pulak..hehe.. First impression, hah??!! makan kat sini je ker Azzi??? dalam hati, mesti tak berapa nak sedap nih, sebab takde selera kan, macam macam songeh la.. So, order Sirap limau ais jela.. Ceh,, datang sorang waiter (a man), wahh,, senyum die,, Melting kot.. hehe.. Comel jer orangnye.. Smile sokmo.. Lagi melting bile aku macam blur blur taktaw nak order ape, die senyum jer sambil angguk.. Cehh, nampak la kesabaran melayan customer di situ.. Senyum die sampai telinga, mata yang dah sedia sepet tuh sampai tertutup.. hehe.. So Cute!! Imiey, malam esok pegi lagi eah situ.. hehe.. takpe, setiap malam gi makan kat situ pon takpe, setiap malam makan malam pon takpe, gemok pon takpe, I sanggup.. hehe.. demi abang waiter tuh.. haha.. ayat gatal.. (takyah nak desperate sangatlah kan)..

Lepas ni dah nampak dah tempat mana nak pegi makan dan lepak.. hehe.. Thanks to Imiey sebab bawak datang sini, kalau tak, tak dapat la tengok keindahan ciptaan Allah ni..  hehe.. Astaghfirullahal'azimmm... Gatai sunggoh.. Tak salah sekadar suke dan admire rasenye, asalkan tak buat kerje gile.. Tapi kalau nak couple ngan sape sape lepas ni, memang tak dah.. Sebab macam kate sorang kawan lelaki saya, kebanyakan lelaki zaman sekarang couple kerana nafsu jer, jarang yang betol betol ikhlas, ade tu memang lah ade.. Tapi tak ramai.. Die cakap die taw perasaan lelaki sebab die pon lelaki.. die pon sama macam lelaki yang lain jugak. sebab tu sampai sekarang die tak couple sebab sebelum ni die dah rase berdosa dengan ape yang dia dah buat..

But don't be wrong, korang mesti cakap perempuan pon same jugak kan.. Ye, memang same, sebab tu lah perempuan kene lebih berhati hati dalam hal dan bab macam ni.. Kadang kadang tu salah perempuan jugak sebab perempuan yang melebih lebih, tu yang lelaki suke ambik kesempatan.. Kadang kadang tu perempuan yang goda lelaki dulu, and sometimes perempuan tak goda pon, lelaki pulak yang start dulu.. Hmm, dah lumrah manusia katekan, tapi apepon kite kene pandai jage diri.. Nafsu boleh dikawal dengan iman, iman tak boleh diukur dari luaran.. Hanya Allah sahaja yang mengetahui segalanya..

Thanks to him.. Die banyak mengajar saya erti kehidupan. katanye kalau betol lelaki tu ikhlas sayang kat kite, dia akan sanggup tunggu kita nanti.. Kalau couple pon, janji manis macam macam, belom tentu die jodoh kite..

P/s : saya takkan mencintai orang yang tak cintai saya sepenuh hati dan seikhlas hati die.. So, conclusion nya, saya admire abang waiter tu dalam hati je lah.. hehe.. Tapi kalau ade jodoh, ALHAMDULILLAH :)

buat muke tembam.. kami kurus.. haha.. POYO!!

Ceh, bajet abang waiter tu pandang aku la kan.. haha.. Mimpi jela aku nih.. Saya sedar diri okey, so no need to kutuk kutuk saya lah.. hehe..

Jumpe booth ni kat jom heboh tadi.. (harga tergedik gedik!!) haha.. AWESOME man!!!
It's time to sleep now.. Already late.. K bai.. Salam :)

3 comments:

  1. abg waiter pulak...
    hadoiiii ecah2...
    nie sume poyo poyo poyo
    hahahaha

    ReplyDelete
  2. hehehe..
    Pain, abang waiter tu comel giler...
    POyo poyo poyo!!!
    haha

    ReplyDelete